شغل طلاسازی کاور

معرفی کامل شغل طلاسازی؛ چگونه یک طلا ساز شوم؟

94

مقدمه

در دنیای امروز ورود به صنعت طلا از محبوبیت و اهمیت خاصی برخوردار شده است. به همین واسطه افرادی که در گذشته تمامی شاخه‌های این صنعت را برمی‌گزیدند، تصمیم به تخصصی و نیچ کار کردن تنها در یک عرصه‌ی آن را انتخاب کرده‌اند. یکی از شاخه‌های مهم و سودآور، شغل طلاسازی بوده که بسیاری از افراد را تبدیل به برندهای جهانی و شرکت‌های بزرگ کرده‌است. این رشته‌ی پولساز همچنین مورد استقبال دانشجویان و جوانان بسیاری قرار گرفته است؛ به طوری که بسیاری در این عرصه شروع به دریافت تحصیلات آکادمیک و اخذ مدرک کرده‌اند. 

قبل از هر چیزی اولین نکته‌ای که باید از آن مطلع باشید این است که این هنر خاص و منحصر به فرد نیازمند علاقه، خلاقیت، صبر و حوصله و از همه مهم‌تر علم و مهارت بوده که لازمه‌ی آن شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف برای تسلط به شغل طلاسازی است.

در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم به معرفی جامع از شغل طلاسازی بپردازیم و شما را با چگونگی شروع این کسب و کار پررونق و همچنین مهارت‌ها و ابزارهای لازم در این عرصه آشنا کنیم.

تعریف کلی شغل طلاسازی
 

شغل طلاسازی تعریف

به طور کلی به طراحی و ساخت طلا مشمول زیورآلات، ظروف و ابزار آلات و … طلاسازی می‌گویند. این شغل از آن دسته مشاغلی شناخته می‌شود که نیاز به هنر دست و مهارت بسیار بوده و همچنین مستلزم علاقه، استعداد و اشتیاق فراوانی است؛ چراکه سختی و جزئیات کار به گونه‌ی بوده که بسیاری از افراد، قابلیت تحمل آن را ندارند. بنابراین پیش از انتخاب این رشته توجه داشته باشید که خصوصیات درونی لازم برای آن، برخوردار باشید. 

لازم به ذکر است که طلاسازها بسته به سلیقه و توانمندی می توانند در دسته های مختلفی قرار گیرند؛ آنهایی که روی زیورآلاتی مانند گوشواره، دستبند، گردنبند و مواردی از این قبیل کار می کنند و آنهایی که علاوه بر جواهرات ظریف به ساخت صنایع دستی گران قیمت نیز می‌پردازند. 

توجه داشته باشید که افراد می‌توانند بر اساس سلیقه به ساخت سایر مصنوعات نیز مشغول شوند؛ چرا که این امر تنها محدود به محصولات خاصی نبوده و افراد می‌توانند هر آنچه که بخواهند را بسازند. مانند ساخت ساعت‌های لوکس و مواردی این چنینی.
 


مهارت‌های لازم شغل طلاسازی
 

اصلی‌ترین موردی که در این عرصه باید توجه داشته باشید و آن را دارا باشید، مهارت و هنر کافی است. هر چه سطح مهارتی شما در شغل طلاسازی بیشتر باشد، موفقیت شما در این عرصه ضمانت بیشتری به خود می‌گیرد. 

از جمله مهارتهایی که باید یاد بگیرید شامل موارد زیر است: 

مهارت‌های دستی
 

شغل طلاسازی مهارت دستیمهارت‌های دستی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای شغل طلاسازی محسوب می‌شوند. از آنجا که بخش عمده‌ای از فرآیند طلاسازی با دقت و هنر دست انجام می‌شود، یک طلاساز ماهر باید تسلط کامل به ابزارآلات دستی و تکنیک‌های ساخت زیورآلات ظریف داشته باشد.

این حرفه نیازمند توانایی کار با قطعات کوچک و حساس است، به‌گونه‌ای که سازنده بتواند با دقت و ظرافت بالا، این قطعات را به اشکال و طراحی‌های پیچیده تبدیل کند. هنر دست در این شغل نه تنها به مهارت فنی بلکه به خلاقیت و دقت بالای طلاساز وابسته است.
 

چشمی تیزبین برای طراحی و تجسم
 

از دیگر مواردی که بهتر است از آن غافل نشویم، داشتن چشمی تیزبین در این رشته است. فردی که در این بخش فعال می‌باشد، باید از خلاقیت بینظیر و محبوبی، برخوردار باشد تا بتواند مورد توجه خریداران واقع شود. همچنین چنین فردی لازم است که سلیقه‌ی خوبی در ترکیب رنگ‌ها و استفاده از طرح‌ها داشته باشد. از طرفی بروز بودن سبک‌های هنری طلاساز نیز می‌تواند از دیگر دلایل رشد و پیشرفت او محسوب شود.  
 

شغل طلاسازی تجارت و بازاریابی

مهارت‌های تجاری و بازاریابی
 

از دیگر مهارت‌های مهم فرد فعال در شغل طلاسازی، مهارت‌های تجاری او می‌باشد. همانطور که در اکثر بیزینس‌ها و کسب و کارها، بازاریابی و فروش یکی از شروط اصلی رشد و پیشرفت بوده، در طلاسازی نیز فرد فعال باید در زمینه‌ی ارتباط با مشتریان، تبلیغات، بازاریابی و … نیز تسلط کافی داشته باشد تا بتواند فروش خوبی را رقم بزند. 

 



 ابزار لازم در شغل طلاسازی
 

شغل طلاسازی ابزار

در شغل طلاسازی، بعد از هنر دست سازنده، ابزار نقش اصلی را در کیفیت آن ایفاء می‌کنند. لازم به ذکر است که این تجهیزات بسته به سرمایه و سلیقه‌ی شخص طلاساز ممکن است متفاوت باشد، اما با این حال برخی از این لوازم که به طور عموم در میان این هنرمندان رواج دارد شامل موارد ذیل است: 

  • آسیاب نورد ( غلتک پرس کاری) 
  • سوهان
  • انبردست
  • چکش
  • ابزارهای پولیش ( پرداخت)
  • هیتر مخصوص ذوب کردن قطعات فلزی
     

نحوه‌ی ورود به شغل طلاسازی
 

1. شرکت در دوره‌های آموزشی و کارآموزی

شرکت در دوره‌های تخصصی یا کارآموزی در کنار استادکاران ماهر، به شما کمک می‌کند مهارت‌های لازم را به دست آورید. این دوره‌ها معمولاً مدارک معتبری ارائه می‌دهند که برای راه‌اندازی کارگاه یا ورود به بازار کار مفید است.

شغل طلاسازی کارآموزی

2. آموزش مستمر و توسعه فردی

آموزش منظم و پیاده‌سازی مهارت‌های جدید در کار، به شما کمک می‌کند مهارت‌هایتان را بهبود دهید. یادگیری مداوم شما را به‌روز نگه داشته و باعث پیشرفت مداومتان می‌شود.

3. شبکه‌سازی و همکاری با متخصصان

برقراری ارتباط با افراد حرفه‌ای و مشتریان متخصص به شما کمک می‌کند تجربیات بیشتری کسب کنید. شبکه‌سازی همچنین فرصت‌های جدیدی برای رشد شغلی فراهم می‌کند.
 


انواع شرکت‌ها طلاسازی معروف جهان

بسیاری از افرادی که به طور مستمر و استوار در شغل طلاسازی کار کرده‌اند، امروزه توانسته‌اند به شرکت‌های بزرگی تبدیل شوند و رکوردهای فروش را جابه‌جا کنند؛ برخی از این شرکت‌ها و برندهای جهانی شامل:

کارتیه ( cartier )

شغل طلاسازی کارتیه

این برند جهانی در سال 1387 تاسیس شده و توسط طلاساز فرانسوی به نام لوئیس کارتیه اداره می‌شد. از مهم‌ترین نکات مثبت این برند این است که بیشترین ساخت طلا توسط کارتیه برای خانواده‌های سلطنتی و افراد مشهور انجام می‌پذیرفت.

بوچلاتی ( Buccellati )

این شرکت در سال 1919 توسط ماریو بوچلاتی در ایتالیا تاسیس شده که از محبوبیت آن می‌توان به مزایده گذاشتن اکثر محصولاتش، اشاره کرد.

گراف ( Graff )

شغل طلاسازی گراف

از دیگر برندهای محبوب جهانی، می‌توان به گراف اشاره کرد که در سال 1960 اشاره کرد که توسط لارنس گراف در انگلیس تاسیس شده. این شرکت اغلب در بازسازی الماس‌های مشهور و قیمتی فعالیت می‌کند و همچنین در زمینه‌ی ساخت ساعت‌های گرانبها نیز بسیار حرفه‌ای و موفق عمل کرده‌است. 

پیاژه ( piaget)، بولگاری ( Bulgary)، اچ. استرن ( H.stern)، میکیموتو ( Mikimoto) از دیگر برندهای موفق و مشهور جهانی هستند که تا به اکنون توانسته‌اند توجه زیادی را به خود معطوف کنند. 
  


کتابهای مرتبط با شغل طلا و جواهرسازی
 

شغل طلاسازی کتاب

در این بخش قصد داریم برخی از کتابهایی که موجب افزایش خودآموزی شما در این زمینه می‌شود را معرفی کنیم. 

  • آموزش جامع طلاسازی و طلافروشی
    نویسندگان : مریم حسینی، عبدالرحیم ذهبی
  • طراحی جواهرات با مروارید
    نویسنده : نیکول نوئل شرمن
  • تکنیک طلا و جواهرسازی
    نویسنده : یدالله جواهری آریا
  • پانصد مدل حلقه‌ی نامزدی
    نویسنده: جسیکا بوسینگ
  • خودآموز جواهرسازی
    نویسنده : نیکولا هرست

نتیجه‌گیری: برای شروع کار به چه میزان سرمایه لازم دارم؟

شغل طلاسازی از آن دسته مشاغلی است که نمی‌توان سرمایه‌ی مشخص و ثابتی برای شروع آن تعیین کرد، زیرا میزان سرمایه بسته به نوع فعالیت، تجهیزات مورد نیاز، مقدار طلا و فلزات گرانبها، و هزینه‌های آموزشی متغیر است.

با این حال، مهم‌ترین سرمایه‌ای که برای ورود به این حرفه نیاز دارید، شوق، اشتیاق،  توانمندی و یادگیری است. طلاسازی فرصتی است که با خلاقیت و مهارت می‌توان در آن پیشرفت کرد، حتی با سرمایه اولیه محدود.

لازم به ذکر است که فروش زیورآلات طلا به عنوان مرحله‌ای کلیدی در این مسیر، اهمیت بسیاری دارد. آکادمی آرامه با ارائه دوره‌های تخصصی و کاربردی، به شما کمک می‌کند تا حتی با وجود محدودیت‌های مالی، مسیر ورود به این حرفه را هموار کنید و از ساخت و فروش طلا کسب درآمد کنید. موفقیت در این صنعت با یادگیری و پشتکار شما تضمین می‌شود.

مقالات مرتبط
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up