کاور شغل طلافروشی

صفر تا صد راه اندازی شغل طلافروشی

61

مقدمه

یکی از پر سروصداترین کسب و کارها در دنیای امروزی که از درآمدزایی بالایی برخوردار بوده، بیزینس طلا یا به عبارتی شغل طلافروشی است. این کسب و کار علاوه‌بر پرسود بودن با چالش‌ها و موانع بزرگ و کوچکی همراه بوده که امکان راه اندازی را به همه‌ی افراد نمی‌دهد. از طرفی افرادی که به مهارت‌های لازم برای موفق شدن در این مسیر تسلط دارند، توانسته‌اند به رشد عجیبی دست پیدا کنند. 

در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم به بررسی کامل شغل طلافروشی، مزایا و معایب، مهارت‌های لازم و موارد این چنینی بپردازیم. در انتهای این بخش شما به اطلاعات لازم درخصوص این شغل پرسود دست خواهید یافت. پس با ما تا پایان این مسیر همراه باشید. 

چرا شغل طلافروشی پرسود است؟

همانطور که چندی قبل در ارتباط با پرسود بودن طلافروشی صحبت کردیم، این شغل به دلایل متعدد می‌تواند فرصتی برای رشد و شکوفایی افراد در جهت مالی شناخته شود. یکی از این عوامل مورد نیاز مهارت و توانایی کافی در این زمینه است. افرادی که پا به این عرصه می‌گذارند، مستلزم یادگیری و تسلط به مهارت‌های مورد نیاز هستند که در ادامه‌ی این مقاله به معرفی برخی از این مهارت‌ها خواهیم پرداخت.

از دیگر عواملی که بهتر است به آن اشاره کنیم روحیه‌ی بالای کارآفرینی و ریسک پذیری است. این شغل ارزشمند با توجه به نوساناتی که در بازار جهانی وجود دارد، ریسک پذیری بالایی را می‌طلبد؛ بنابراین باید به این مسئله توجه داشته باشید که باید این مورد ذهنی را در وجود خود داشته باشید و یا پرورش دهید. مورد دیگری که اشاره به آن خارج از لطف نیست، میزان تجربه در این بیزینس بوده که آن هم باز به مقدار مهارت و توانمندی‌های فرد بازمی‌گردد.

به طور کلی اگر به موارد اشاره شده در  شغل طلافروشی تسلط داشته باشید، شما هم می‌توانید جزو دسته‌ی افراد برنده در این صنف قرار بگیرید.


شاخه‌های شغل

طلافروشی

طلافروشی مانند بسیاری از مشاغل دیگر دارای دسته و شاخه‌های مختلفی بوده که افراد انتخاب می‌کنند در کدام بخش فعالیت کنند. این شاخه‌ها عبارت است از مغازه‌ی طلافروشی، بنکداری طلا، طلافروشی کیفی و طلافروشی اینترنتی. اگر با موارد گفته شده آشنایی ندارید نگران نباشید، در ادامه‌ی همین بخش به معرفی تک تک آن می‌پردازیم.

مغازه ی طلافروشی

مغازه‌ی طلافروشی همانطور که از نامش پیداست، به فروش مصنوعات طلا در چهارچوب فروشگاه حضوری گفته می‌شود. این بخش از طلافروشی، علاوه‌بر مزیت‌هایی که دارد، معایبی نیز به همراه داشته که کار را برای بسیاری از افراد سخت می‌کند. یکی از این معایب نیاز به سرمایه اولیه کلان بوده، چراکه برای راه اندازی آن نیاز به تجهیزات و لوازم ضروری بسیاری است.

بنکداری طلا

بنکداری طلا در بازار طلا و جواهر به فعالیتی گفته می‌شود که افراد در آن به صورت عمده به صاحبان کسب و کار، این محصول را ارائه می‌دهند. در واقع به بیانی دیگر به این گروه از افراد، تامین کننده‌های طلافروش‌های کوچکتر نیز گفته می‌شود.

طلافروشی کیفی

عمده فروشان کوچکتر که سرمایه‌ی کمتری در بازار طلا را دارند و اصلی‌ترین فعالیت‌شان پخش محصولات طلا در این بازار بوده را طلافروشی کیفی می‌گویند. اقدامات اصلی این قشر از افراد سفارش‌گیری و فروش طلا بین طلافروشان فیزیکی و آنلاین به صورت مستقیم و حضوری می‌باشد.

طلافروشی اینترنتی و آنلاین

از دیگر شاخه‌های مهم طلافروشی در عصر تکنولوژی امروزی، طلافروشی به صورت اینترنتی بوده که برخلاف تصور عموم مردم از سودآوری بالایی برخوردار است. از مهم‌ترین مزایای این شاخه به هزینه‌ی کمتر نسبت به شعبه‌ی حضوری می‌توان اشاره کرد که این چالش بزرگ را برای بسیاری از افراد برطرف می‌کند. مهم‌ترین مهارت و هزینه‌ای که در این بخش باید صرف کنید، مهارت‌های تولید محتوا به شیوه‌ای که اعتماد مخاطب را بدست آورید و هزینه‌های تبلیغ در آن است.


مزایا و معایب شغل طلافروشی

شغل طلافروشی مانند بسیاری از اصناف و مشاغل دیگر دارای معایب و مزایای متعددی است که در این بخش به آن اشاره می‌کنیم. 

مزایای شغل طلافروشی

  • نقد شوندگی بالای طلا : بر اساس توجهی که به این جنس در تمام جهان به‌خصوص در ایران وجود دارد، بنابراین سرعت نقدینگی آن نیز بالا بوده و به عنوان یک سرمایه حتی برای صاحب کسب و کار شناخته می‌شود. 
  • عدم نیاز به تحصیلات آکادمیک : یکی دیگر از مزیت‌های مهم این صنف، عدم نیاز به تحصیلات عالیه و آکادمیک بوده و افراد می‌توانند با هر میزان تحصیلات به آن رجوع کنند. البته لازم به ذکر است که مهارت و توانمندی شرط اصلی موفقیت در این شغل بوده و نباید از آن غافل شد. 
  • عدم نیاز به فعالیت‌‌های فیزیک و بدنی زیاد : بسیاری از افراد تمایلی به فعالیت‌های بدنی زیاد در کارشان ندارند، از این جهت می‌توان گفت خیالتان از این بابت در شغل طلافروشی راحت باشد، چرا که این کار فعالیت بدنی زیادی را نمی‌طلبد. 
  • مشتری زیاد و همیشگی : طلافروشی جزو آن دسته از مشاغلی محسوب می‌شود که اگر به صورت حرفه‌ای کار کنید می‌توانید از مشتریان زیاد و دائمی بهره‌مند شوید. 

معایب شغل طلافروشی 

  • نوسان قیمت : طلا به عنوان یکی از محصولات غنیمتی شناخته می‌شود که به علت کمبود آن در سرتاسر جهان، تحت تاثیر نوسانات قیمت قرار می‌گیرد؛ بنابراین چالش مهمی را می‌تواند برای صاحب کسب و کار ایجاد کند. 
     
  • تغییر سلیقه افراد : در این صنف یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم بروز بودن در عرضه این کالاست؛ چرا که به دلیل وجود حجم عظیمی از رقبا، روزانه طرح‌ها و تنوع‌های بسیاری در بازار طلا در میان مردم ارائه می‌شود که با توجه به آن سلایق افراد نیز تغییر می‌کند. 
     
  • نیاز به امنیت بالا : با توجه به ارزشمندی بالای طلا، مراقبت و حفاظت از آن نیز کمی مشکل است و نیازمند تجهیزات و سیستم‌های امنیتی بسیاری بوده؛ بنابراین باید توجه داشت که تدابیر امنیتی لازم را برای آن فراهم کرد.


مهارت‌های لازم برای شغل طلافروشی

همانطور که گفته شد برای برتری در این صنف ارزنده، لازم است یکسری از مهارت‌ها و توانمندی‌ها را در خود پرورش دهیم. این مهارت‌ها شامل : 

  • شناخت کافی بازار طلا
  • شناخت کامل عیارهای طلا
  • توانایی تبدیل عیار ایرانی به عیار خارجی
  • نحوه‌ی ارتباط صحیح با مشتریان 
  • شناخت کامل فلزهای گرانبها و شناخت آلیاژهای آن ( طلا، پلاتین، نقره) 
  • آشنایی با علوم حسابداری و تکنیک‌های محاسبه‎‌ی طلا
  • آشنایی با مبانی بازاریابی و فروش
  • آشنایی با نکات ایمنی مغازه داری طلا و جواهر فروشی
  • توانایی تشخیص طلای اصل از تقلبی
     

چگونه مجوز طلافروشی بگیریم؟

یکی از پرسش‌هایی که در میان علاقه‌مندان این صنعت مطرح بوده، در ارتباط با نحوه‌ی تهیه‌ی مجوز طلافروشی است. بهتر است اشاره کنیم که برای شروع کار نیاز به مجوز اداره‌ی اماکن عمومی و سپس اداره‌ی اصناف می‌باشد. برای این کار لازم است که مراحل زیر طی شود: 

1- ثبت درخواست

2- ارسال مدارک مربوط به فروشگاه و هویت فرد

3- ارائه‌ی استعلام سلامت، آموزش و نداشتن سوء پیشینه

4- دریافت نامه مربوطه 

5- صدور پروانه‌ی کسب


سخن آخر

به‌طورکلی شغل طلافروشی از جمله مشاغل پردرآمد، به‌ویژه در ایران دانسته می‌شود که شناخت کامل آن به رشد افراد در این بیزینس کمک ویژه‌ای خواهد کرد. از طرفی از آنجایی که بسیاری از افراد بر این باورند که برای شروع کار در شغل طلا فروشی نیاز به سرمایه‌ی کلان است، آکادمی آرامه با ارائه‌ی دوره‌ی صفر تا صد طلافروشی به افراد این آموزش را می‌دهد که حتی بدون سرمایه نیز این کسب و کار پر رونق را شروع کنند و به رشد دلخواه دست یابند.

مقالات مرتبط
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up